lise

Istanbul Anadolu Imam Hatip Lisesi

İstanbul, İstanbul

İletişim bilgileri

Adres: Haritayol tarifi

Telefon: +90 (212) 631-6022 ara

Hakkında

Istanbul Anadolu Imam Hatip Lisesi: BİZ GELECEĞİZ ! Okulumuzun Resmi İnternet Sitesi: http://www.istanbulihl.meb.k12.tr/

İstanbul İmam Hatip Lisesi Kuruluş 1948 Ülke Türkiye Şehir Fatih, İstanbul Türü İmam hatip lisesi Müdür Cavit Erdem Eğitim dili Türkçe Yabancı diller İngilizce, Arapça Resmî sitesi www.istanbulihl.k12.trn İstanbul İmam Hatip Lisesi, İstanbul'un Fatih İlçesi'nde bulunan ve Türkiye'nin ve İstanbul'un ilk imam hatip lisesi olma özelliğini taşıyan okul. TARİHÇEMİZ: İstanbul İmam Hatip Lisesi 1948'de, Aksaray Küçük Langa'da eski bir sıbyan mektebi binasında imam hatip kursu olarak açıldı. Bu kursun yerine 1951-1952 öğretim yılında Vefa'da Zeyrek Ortaokulu binasında İstanbul İmam Hatip Okulu öğretime başladı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'nin çabalarıyla kurulmuştur. Okulun kurucu müdürü Celalettin Ökten'dir. Bu okul ilk mezunlarını 1955-1956'da 9 öğrenci olarak verdi. Okul 1953'te öğrenci yurdu ile birlikte Fatih Draman'daki binasına taşındı. 1965'te İlim Yayma Cemiyeti tarafından okul için yurt binaları yaptırıldı. 1972'de İmam Hatip Okullarının ismi İmam Hatip Lisesi olarak değiştiğinden okulun adı da İstanbul İmam Hatip Lisesi oldu. Bu okul ortaokul üstü meslek okulu konumunda ve camilerde görevlendirilen imam, hatip ve müezzinlerin yetiştirilmesi amacına dönüktü. Türkiye'deki imam hatip liselerinin ilki kabul edilen İstanbul İmam Hatip Lisesi, 1997'de sekiz yıllık zorunlu eğitimin yürürlüğe girmesiyle diğer imam hatip okullarıya beraber orta bölümünün kapanmasıyla bugünkü halini aldı. Müdürü Cavit Erdem'dir. Halen görevini sürdürmektedir. ÜNLÜ MEZUNLARIMIZ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN(CUMHURBAŞKANI) NUMAN KURTULMUŞ(BAŞBAKAN YARDIMCISI) Kadir Topbaş(İST. BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI) Nazım Ekren Hayri Baraçlı Ali Rıza Demircan Recep Çalık Ömer Dinçer(ESKİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI) Mehmet Müezzinoğlu Emin Işık Zeki Arslantürk Mehmet Ali Şahin(BAŞBAKAN YARDIMCISI) Istanbul Anadolu Imam Hatip Lisesi, İstanbul, İstanbul ilçesinde yer alan lise.

Soru & Cevap:

Web site adresi: www.istanbulihl.k12.tr

Istanbul Anadolu Imam Hati̇p Li̇sesi̇'in kayıtlı olduğu kategoriler:

  • lise

Konum

Bu bölümde Istanbul Anadolu Imam Hati̇p Li̇sesi̇'in haritadaki konumunu, varsa sokak görünümünü ve uydu haritasını görebilirsiniz.